
Makarony
MAKARONY
Wielojajeczny makaron w różnych kształtach o rozmaitym zastosowaniu. Znajdziecie u nas kilkanaście rodzajów makaronów Gyemelyi od domowych nitek z ośmiojajecznego makaronu, przez spaghetti we włoskim stylu, po świderki i kokardki wykonane z wysokiej jakości mąki durum.
Znajdziecie u nas makaron bez cholesterolu, z różną ilością jaj na kilogram, dzięki czemu możecie wybrać ten, który będzie dla Was najbardziej odpowiedni i od którego Wasze dania będą jeszcze bardziej wyjątkowe.
Włoska kuchnia w węgierskim stylu
Z makaronu spaghetti, świderki czy kokardki możemy stworzyć zachwycające dania włoskie w zaciszu własnej kuchni. Nasz makaron jest pożywny i zdrowy – często nie zawiera cholesterolu, wytwarzany jest z mąki durum najwyższej jakości i zachwyca smakiem każdego, kto go spróbuje.
Makaron pozwala na przygotowanie eleganckich potraw szybko i ekonomicznie. Możecie wykonać ekspresowe zielone pesto z bazylii lub liści rzodkiewki z orzeszkami i parmezanem, przygotować tradycyjny boloński sos z mięsem lub sos aglio e olio, który stworzycie w czasie krótszym od ugotowania makaronu.
Zdrowie i smak – najważniejsze wartości
Wiele z naszych makaronów zawiera w sobie od czterech do ośmiu świeżych kurzych jaj. Taki makaron jest bardziej odżywczy i przyjemniejszy w smaku, konsystencji i wyglądzie. Jaja zawierają wiele cennych witamin i przeciwutleniaczy.
Do produkcji naszych makaronów używamy tylko świeżych, dobrych jajek. Nie stosujemy gotowych mas jajecznych, spulchniaczy i innych ulepszaczy. Mąka, jaja i woda – to przepis na pyszny, wartościowy i zdrowy makaron, który gości na stołach w wielu domach.